KRLE 2020-2021

 

Samlingsdatoer

1. Mandag 7. september kl 9-12 (digital)

2. Onsdag 18. november kl 13-16 (digital) 

3. Torsdag 28. januar kl 9.30-15 (digital – hel dag) 

4. Onsdag 24. mars kl 9-12 (digital) 

 

Det er obligatorisk deltakelse på alle fire samlinger for de som er påmeldt. Samlingene inneholder både forelesninger og arbeid/diskusjon i grupper. Mellom samlingene utfører deltakerne utprøvinger og refleksjonsarbeid knyttet til egen praksis.

Digitale samlinger foregår på Zoom, og det vil bli lagt ut lenke på forhånd. Du må delta på samlingene fra egen pc, evnt mobil eller nettbrett. Du kan ikke sitte sammen med noen, siden det skal deles i grupper på tvers av skoler (se teknisk instruksjon nederst på siden)

Presentasjoner

DEKOM – samling 1 KRLE

Mellomarbeid til 18. november

A) Ta utgangspunkt i noen av dine egne planer og opplegg for perioden september til desember. Hvordan harmonerer dette med fagets nye relevans og kjerneelementer? Hva bør/kan du endre slik at planene/oppleggene harmonerer enda bedre med fagets nye relevans/kjerneelementene? Prøv ut endringene og skaff deg erfaringer. Finn ut hva elevene tenker er det viktigste i faget. På neste samling skal hver enkelt deltaker presentere sine erfaringer fra utprøvingen (i grupper). Elevenes tanker om hva som er det viktigste i faget må være en del av presentasjonen.

B) Presenter ditt fags nye kjerneelementer i profesjonsfellesskapet på din skole (både innenfor og mellom fag) og eksemplifiser med erfaringene fra oppgave A. Skoleledelsen organiserer denne delingen på en hensiktsmessig måte for best mulig læring på tvers i profesjonsfellesskapet (minst én gang, gjerne to).

C) Hva er du mest og minst fornøyd med i den nye læreplanen? Hva overrasket deg mest? Hva tror du tolkes mest ulikt av ulike lærere og skoler?

——–

Det er tre mulige måter å delta i samlingene på:

ALT 1: Last ned zoom-klient/app/program i forkant av møtet

Møteverktøyet fungerer best med denne løsningen, så vi anbefaler dette dersom  ikke brannmurer hindrer deg i å installere.  Når du skal inn i møtet, starter du programmet/appen/klienten, velger «Join a meeting» og skriver inn Meeting ID og passord. Du kan også følge innloggingslenken direkte.

ALT 2: Last ned zoom-app på tlf. i god tid og «join» møtet med «Meeting ID»

Dette er et alternativ for deg som ikke har anledning via PC på grunn av dårlig dekning o.l.

ALT 3: Kan du ikke laste ned – bli med via nettleser

Følg innloggingslinken og klikk på «join i webbrowser» (kommer nederst i bildet når du følger linken). Skriv inn passord. Du har litt færre funksjoner enn når du har lastet ned programmet. Chrome er anbefalt, last den ned dersom du ikke har den fra før HER. 

Kan fungere dårlig i safari og firefox. (Se gjerne Instruksjon Zoom webinar fra nettleser.)