Naturfag fagnettverk 2020-2021

Datoer:

 • 7. september 9.00-12.00 – digitalt
 • 18. november 13.00-16.00 – digitalt 
 • 28. januar 9.15–15.00 – digital hel dag
 • 29.april 9.00-12.00 – digital 

Det er obligatorisk deltakelse på alle fire samlinger for de som er påmeldt. Samlingene vil inneholde både forelesninger og arbeid/diskusjon i grupper. Det vil være et forarbeid før hver samling, og mellom samlingene skal deltakerne utføre en utprøving i egen praksis. Innholdet i samlingene kan bli justert etter behov.

Digitale samlinger foregår på Zoom, og det vil bli lagt ut lenke på forhånd. Du må delta på samlingene fra egen pc, evnt mobil eller nettbrett. Du kan ikke sitte sammen med noen, siden det skal deles i grupper på tvers av skoler (se teknisk instruksjon nederst på siden)

Ansvarlig for samlingene er Ingunn Solbakken (ingunn.solbakken@inn.no)

Samling 1: 7. september 2020
Samling 2: 18. november 2020 kl 13-16
 • Forarbeid: Se lysbilder fra samling 1
 • Program 

  13.00-13.45: Arbeid i grupper; rekkeframlegg og oppgaver knyttet til mellomarbeidet
  13.45-14.15 Presentasjon i plenum fra gruppene
  14.30-15.00 Kompetansebegrepet og kompetansemålene
  15.10-15.40 Grunnleggende ferdigheter og naturfaget
  15.45-16.00 Avslutning

 • Lysbilder samling 2 inkl mellomarbeid til samling 3
Samling 3: 28. januar kl 09.15-15.00
Samling 4: 29. april kl 9-12

Tema for samlingen: Algoritmisk tankegang og programmering

Program for dagen:

 • 09.00-09.45: Algoritmisk tankegang + innføring i scratch
 • 10.00-11.20: Scratch
 • 11.30-12.00: Micro:bit og python, evaluering.

Lysbilder:

Naturfag dekom samling 4

Hei alle

Den siste samlingen bruker vi til å se på programmering/koding, forsto det slik at mange ønsket dette. For å få mest mulig utbytte er det en fordel å ha tilgang på egen pc/nettbrett slik at du gjør prøver å gjøre oppgavene selv. Vi skal bruke en del tid på scratch, men også se på micro:bit og python. Dere trenger ikke noe laste ned noen programmer eller ha micro:bit til samlingen.

Med vennlig hilsen

Ingunn Solbakken

Epost: ingunn.solbakken@inn.no

—-

Det er tre mulige måter å delta i samlingene på:

ALT 1: Last ned zoom-klient/app/program i forkant av møtet

Møteverktøyet fungerer best med denne løsningen, så vi anbefaler dette dersom  ikke brannmurer hindrer deg i å installere.  Når du skal inn i møtet, starter du programmet/appen/klienten, velger «Join a meeting» og skriver inn Meeting ID og passord. Du kan også følge innloggingslenken direkte.

ALT 2: Last ned zoom-app på tlf. i god tid og «join» møtet med «Meeting ID»

Dette er et alternativ for deg som ikke har anledning via PC på grunn av dårlig dekning o.l.

ALT 3: Kan du ikke laste ned – bli med via nettleser

Følg innloggingslinken og klikk på «join i webbrowser» (kommer nederst i bildet når du følger linken). Skriv inn passord. Du har litt færre funksjoner enn når du har lastet ned programmet. Chrome er anbefalt, last den ned dersom du ikke har den fra før HER.  Kan fungere dårlig i safari og firefox. (Se gjerne Instruksjon Zoom webinar fra nettleser.)